Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztre öntsük rá az élesztős tejet, az olvasztott vajat és a tojások sárgáját. Dagasszunk belőle sima tésztát. Az így kapott tésztát tegyük vissza a tálba, takarjuk le, és meleg helyre téve kelesszük duplájára. Ez minimum 30 perc. Ha a tészta megkelt, vékony liszten nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra. A tészta egyik felére egy nagyobb (7 cm-es átmérőjű) szaggatóval köröket jelölünk. A tészta másik feléből ugyanezzel a szaggatóval ki is vágjuk az ugyanekkora köröket. A bejelölt körök közepére egy-egy teáskanál keményre főzött málnalekvárt teszünk, erre pedig egy-egy kivágott tésztakarikát. A széleket jól összenyomkodjuk legalább 1 cm szélesen, majd egy kisebb (6 cm átmérőjű) tésztakiszúróval végleg kivágjuk az összeragasztott fánkokat. A maradék tésztát összegyúrjuk, újra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. A fánkokat 10–20 percig kelesszük! Kis adagokban kisütjük őket a forró olajban. Az első oldalukat 2–3 percig sütjük – itt az idő persze nem mérvadó, ha gyorsabban pirul, lehet kevesebb idő is elég–, majd megfordítjuk őket, és további 1–2 percig sütjük. Ügyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert sötét lesz a fánk! Mindig annyi olajban süssük, hogy a fánk lebegjen, ne érjen a serpenyő aljára, mert akkor is könnyen megég. Sütés közben folyamatosan nézzük a fánkokat, hogy szép világosak maradjanak. A kész fánkokat a szalvétával fedett tálcára szedjük, majd porcukorral leszórjuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás