• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fahéjas diólikőr

Hozzávalók

  • 10 db zöld dió
  • 2 liter vodka
  • 2 db egész fahéjrúd
  • 2 db citrom héja
  • 3 db szegfűszeg
  • 50 dkg Koronás Kandiscukor

Elkészítés

A diólikőrt június hónapban tudjuk elkészíteni, ilyenkor a legalkalmasabb a dió a likőrkészítéshez. Szeleteljük fel a diókat, majd tegyük egy jól zárható, nagyobb méretű befőttesüvegbe. Adjuk hozzá a kettétört fahéjat, a szegfűszeget és a citrom vékonyan levágott héját. Szórjuk rá a kandiscukrot, majd az egészet öntsük fel a vodkával. Zárjuk le jól az üveget, majd rázzuk alaposan össze. Tegyük hűvös és sötét helyre. Hetente egyszer rázzuk meg az üveget, hogy a cukor és a fűszerek jó alaposan elkeveredjenek. Karácsony előtt szűrjük át damasztruhán, majd töltsük kisebb méretű üvegekbe.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Egzotikus zöldtea koktél

alkoholmentes

Fahéjas narancs tea

Citrus-szőlő puncs

alkoholmentes

Habos karamellás kávé

Tojáslikőr kókusztejjel

Sült almás puncs

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".