
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tészta
Töltelék
A lisztet tálba mérjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt, a tojást és az olvasztott vajat. Fakanállal összekeverjük, majd alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd elfelezzük. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a baracklekvár felével, majd a porcukorral elkevert dió felét rászórjuk és mint a rétest feltekerjük. Ezt megismételjük a másik résszel is. A két fonatot összefonjuk, kivajazott, kilisztezett formába tesszük, tojással lekenjük, szórócukorral megszórjuk. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük. Ha nagyon pirosodna, alufóliával takarjuk le.
Recept nyomtatás vagy megosztás