• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Loukoumades, a görög fánk

Hozzávalók

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 3,5 dl langyos víz

Szirup

  • 10 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 db narancs leve
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 db szegfűszeg
  • 3 dl víz

Elkészítés

A liszthez adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Elkeverjük, majd a vízzel lágy tésztává dolgozzuk össze, egy órát pihentetjük, míg duplájára kel. Ha megkelt, alaposan lisztezett deszkán kis szaggatóval kiszaggatjuk. Bő olajban kisütjük. A sziruphoz az alapanyagokat összeforraljuk, majd a kisült fánkokra öntjük és hagyjuk, hogy beszívja. Egy adagból kb. 40 db apró fánkocska készíthető.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Epres charlotte

Szilvalekváros- mogyorós csavart süti

Szedres kosárka

Baileys-es töltött csokis keksz

Túrós-mandulás fonatok

Epermisu

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".