• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karácsonyi koszorú

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl langyos tej
  • 10 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 5 evőkanál kakaópor
  • 10 evőkanál porcukor
  • 10 dkg kandírozott vegyes gyümölcs-mix (narancs, citrom, papaja)
  • kb 5–8 evőkanál tej

A kenéshez:

  • 1 tojássárgája + fél dl tej

Elkészítés

A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a cukrot és a sót. Az élesztőt a langyos tej és tejszín keverékébe morzsoljuk, majd az olvasztott vajjal együtt a lisztes részhez adjuk és alaposan kidagasztjuk. A tésztát lefedve, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Lisztezett felületen kb 60x40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Az olvasztott vajjal megkenjük, szitába öntjük a kakaót és a porcukrot és ezzel szitáljuk a tésztára, így könnyebben és egyenletesen lehet elosztani a kakaós cukrot. Az apróra vágott kandírozott gyümölcsökkel megszórjuk, tejjel meglocsoljuk és mint a rétest, hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Késsel hosszában végigvágjuk a tekercset és egymáson áthajtva elkészítjük a koszorút. A tojást a tejjel elkeverjük és ezzel kenjük meg a koszorút. 180 fokos sütőben 45–50 perc alatt megsütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Pörkölt mandulás cupcake

Céklás-csokis sütemény

Vaníliás fahéjas kifli

Panforte, olasz csokoládés sütemény

Szedres kosárka

Mézeskalács keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".