Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
A díszítéshez:
A vajat a cukorral robotgéppel felhabosítjuk, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, zabpelyhet, áfonyát. A masszából diónyi darabokat csípünk és először gombócokat formázunk, majd ellapítjuk őket. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük a kekszeket és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük őket. Ha kihűltek a kekszek, kevés keményítőt szórunk a munkafelületre, ezen átdolgozzuk a fondantot, majd kinyújtjuk és a kekszek méretének megfelelő nagyságú köröket szúrunk ki belőle. A fondantot kissé megnedvesítjük és a kekszre fektetjük. A bohócok orra piros cukordrazsé, szemeiket, szájukat cukortollal, vagy dekorcukorral formázzuk. A hajuk helyénél ecsettel megnedvesítjük a fondantot és rászórjuk a tarka dekorcukrokat.
Recept nyomtatás vagy megosztás