• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Banánkenyér

Hozzávalók

  • 2 tojás
  • 3 érett banán
  • 40 g datolya
  • 60 g Barna Nád Kristálycukor
  • 60 g olaj
  • 50 g zabpehely
  • 30 g lenmag (darált)
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 4 ek joghurt
  • 250 g liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 50 g durvára vágott dió
  • 25-40 g étcsokoládé
  • 1 banán (fele a tésztába, fele a díszítéshez)

 

Elkészítés

A liszt, a sütőpor, a dió és a csokoládé kivételével minden hozzávalót a robotgép keverőtáljába teszünk, és jól összedolgozzuk. (Vagy villával pépesítjük a banánt, vágjuk apró darabokra a datolyát, és keverjük össze turmixgépben a liszt kivételével valmennyi hozzávalót.)

Tegyük a keveréket egy tálba, és keverjük hozzá a lisztet és a sütőport. A diót és a csokoládét vágjuk durvára, és keverjük a masszához. A félretett banán felét vágjuk apró kockákra (a másik felét hagyjuk meg a díszítéshez), és forgassuk a tésztába . Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

A keveréket helyezzük kivajazott és lisztezett tepsibe. Helyezzünk pár banánszeletet a tetejére és szórjuk meg őket kristálycukorral (enyhén karamellizálódni fog sütés közben). Sütési idő kb. 45 perc.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mandulás falatok

Meggyes rácsos

Barackos korongok

Pudingos szív túrós tésztából

Citromos pite fánk

a sütőből

Lekváros bukta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".