Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Tészta:
A permetezéshez:
Karamell kenhető:
Mérjük ki a banánt a tálba, minél érettebb, annál jobb. Adjuk hozzá a cukrot és a tojást, majd villával pépesítsük. Nem fontos, hogy a keverék teljesen sima legyen, éppen ellenkezőleg, a banándarabok nagyon finomak lesznek a süteményben. Ezután adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, és keverjük össze egy spatulával. Végül hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és jól összedolgozzuk. Egy olajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát. Megszórjuk a felületet a magvak és kukoricapehely keverékével. 160°C-ra előmelegített sütőben kb 45-50 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt nyárs teljesen meg nem szárad. Kivesszük a formából és egy rácson hagyjuk kihűlni. A karamellhez a vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a sót, és addig keverjük, amíg a karamell világos aranyszínű nem lesz. Óvatosan ráöntjük a felmelegített tejszínt, és jól összekeverjük. Felforraljuk, majd egy tálba öntjük és hagyjuk teljesen kihűlni. A kihűlt banánkenyér egyes szeleteire vékony karamellréteget kenünk, és így tálaljuk.
Recept nyomtatás vagy megosztás