• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Csokoládés borsmenta torta

Hozzávalók

Adagok: 10
Elkészítési idő: 60 perc (hűtési idő nélkül)

A csokoládés alaphoz:

  • 3 tojás
  • 90 g   Koronás Porcukor
  • 1 csipet só
  • 90 g liszt
  • 25 g kakaópor
  • 0,5 teáskanál sütőpor

A mentakrémhez:

  • 200 ml mentaszirup 
  • 1 késhegynyi zöld ételfesték gél
  • 400 ml tejszínhab
  • 4 zselatinlap
  • 100 g apróra vágott csokoládé, vagy csokoládéforgács

A tetejére:

  • After Eight
  • 100 ml tejszínhab
  • friss menta

Elkészítés

Csokoládés alap:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, felső/alsó sütéssel.

Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral.

A tojásokat szétválasztjuk, és a tojássárgákat a cukor felével krémesre keverjük.

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. Fokozatosan beleszórjuk a maradék cukrot, majd az átszitált liszttel, a kakaóval és a sütőporral együtt belekeverjük a tojássárgáját.

A keveréket a formába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, és előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk kihűlni.

Mentakrém:

A tejszínt kemény habbá verjük.

A zselatinleveleket 4 percig hideg vízben áztatjuk. Jól kinyomkodjuk. Meglangyosítunk 4 evőkanál mentaszirupot, és feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint.

Hozzáadjuk a keményre felvert tejszín 1/3 részét, és addig melegítjük, amíg kissé folyékony lesz. Belekeverjük az ételfestéket, amíg a keverék egyenletes zöld színű nem lesz.

A keveréket a maradék, keményre felvert tejszínhabhoz adjuk.

Hozzáadjuk a mentaszirupot, az ételszínezéket és az apróra vágott csokoládét, majd sima krémmé keverjük.

A tetejére:

A kihűlt csokoládéalapra egyenletesen felkenjük a mentás krémet. A hűtőben legalább 4 órán át - de a legjobb, ha egy éjszakán át - dermedni hagyjuk.

Eltávolítjuk a tortaforma peremét.

A tejszínhabot kemény habbá verjük, és díszítőcsővel pöttyöket nyomunk a mentás krémre.

Az After Eightet átlósan félbevágjuk, és egy-egy félbevágott darabot a tetejére helyezünk.

Friss mentával díszítjük.

Tipp: A házi készítésű borsmentaszirup és az ételszínezék helyett boltban kapható szirupot is használhatunk.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Húsvéti fészkek

Málnás sütemény

Répás-mogyorós virágok

Baileys-es töltött csokis keksz

Mandulás falatok

Mákos golyók lekvárral

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".