• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mogyorós-fügés rétes

Hozzávalók

Hozzávalók a rétestésztához:

  • 140 g liszt
  • 80 ml langyos víz
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál olaj és még egy kevés a kenéshez

Hozzávalók a mogyorós-fügés töltelékhez:

  • 250 g őrölt mogyoró
  • 170 g tej
  • 70 g Koronás Aranybarna Cukor
  • ½ teáskanál ceyloni fahéj
  • 100 g füge
  • Valamint: 50 g olvasztott vaj a rétestészta megkenéséhez
  • Valamint: 1 tojás és egy kis tej a kenéshez

Elkészítés

A rétestészta elkészítése

A tészta valamennyi hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és egy konyhai robotgép vagy kézi mixer tésztakampójával kb. 7-10 percig gyúrjuk.

Ezután a tésztát kivesszük a tálból, és golyót formálunk belőle.

A tálat forró vízzel kiöblítjük, egy kis olajat csöpögtetünk bele, beledobjuk a tésztát, letakarjuk, és kb. 45 percig hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a mogyorós-füge tölteléket.

A mogyorós-füge töltelék elkészítése

Megmossuk és megtisztítjuk a fügét, majd apró darabokra vágjuk.

Ezután a töltelék összes hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és jól összekeverjük.

A mogyorós-füge rétes elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.

A rétestésztát egy tiszta, enyhén lisztezett konyharuhára helyezzük, és kitekerjük (olyan vékonyra, amilyen vékonyra csak tudjuk).

Ezután ököllel óvatosan vékony téglalap alakúra húzzuk a tésztát, amíg a konyharuha kissé át nem látszik (vigyázzunk, hogy a körmünkkel vagy a túl erős húzással nehogy kilyukasszuk).

Ezután a vastagabb széleket levágjuk, és az olvasztott vajjal megkenjük.

A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, és a tésztalap jobb és bal oldalát behajtjuk.

A mogyorós-fügés réteslapot a konyharuha segítségével lazán feltekerjük, és az előkészített tepsire emeljük.

A tojást felverjük a tejjel, és vékonyan rákenjük a rétesre.

A mogyorós-fügés rétest az előmelegített sütő középső rácsán kb. 50-60 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mogyorós-zabpelyhes bonbon

Csokoládés-sárgabarackos morzsolt torta

Mini almás rétes nyárson

Mézeskalácsos kalácskoszorú kandírozott naranccsal, szórócukorral

Brownie

szezámmaggal

Pekándiós banánkenyér karamell­szósszal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".