• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fordított karamellás körtetorta

Hozzávalók

26 cm átmérőjű kerek tortaforma

A tortalaphoz:

  • 2 tojás (M)
  • 120 g Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 150 g natúr joghurt
  • 150 g finomliszt
  • 100 g olvasztott vaj
  • 6 g sütőpor
  • 2 g só

A karamellhez:

  • 50 g vaj
  • 120 g Sugars of the World Barna Nád Kristálycukor
  • 50 g habtejszín
  • 2 g só
  • 1 g fahéj
  • 2 g gyömbér
  • 1/2 vaníliarúd
  • csipetnyi chili

A díszítéshez:

  • 600 g magozott körte

Elkészítés

A tojásokat a cukorral habosra verjük, belekeverjük a joghurtot, az olvasztott vajat és a sót, majd óvatosan hozzáadjuk a liszt és a sütőpor keverékét.

A karamellhez egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, és alacsony lángon, állandóan kevergetve aranyszínű karamellé olvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a fahéjat, a gyömbért, a chilit, a vaníliakaparékot és a sót, összekeverjük, végül hozzáadjuk a forró habtejszínt. A karamellt egy előzőleg sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A felnegyedelt körtéket egymás mellé a karamellre helyezzük.

A tortakeveréket a körtés rétegre öntjük, majd a formát az előmelegített sütőbe tesszük, és 160-170 °C-on kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg a tűpróbánál a tű teljesen száraz nem lesz. A még forró süteményt óvatosan kivesszük a formából, megfordítva, úgy, hogy a karamellizált körte a tetejére kerüljön. Frissen és langyosan a legfinomabb.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Olasz rizspite

Lekváros bukta

Karácsonyi kuglóf

Barackos lepény

Tojáslikőrős mákos kuglóf

Mézeskalács

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".