• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Mini almás rétes nyárson

Hozzávalók

kb. 12-15 nyárshoz

A rétestésztához (ha gyorsan kell elkészíteni, bolti tésztát is használhatunk (2 tekercs))

  • 120 g liszt
  • 60 g langyos víz
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál olaj

Az almatöltelékhez:

  • 400 g savanykás alma
  • 40 g zsemlemorzsa
  • 80 g  Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 citrom leve
  • ½ teáskanál fahéj
  • kevés őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
  • ½ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 evőkanál rum
  • 20 g mazsola (ízlés szerint)

Ezen felül:

  • 40 g olvasztott vaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • Koronás Aranybarna Cukor a megszóráshoz
  • Fa nyársak

Elkészítés

A rétestészta összes hozzávalóját körülbelül 10 perc alatt kemény tésztává gyúrjuk.

A tésztából kézzel sima golyót formázunk, egy tálat forró vízzel kiöblítünk és 15 percig pihentetjük benne a tésztát. Közben elkészítjük az almatölteléket.

Az almát megmossuk, a magházat eltávolítjuk és apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval.

A tésztát lisztezett munkafelületen a lehető legvékonyabbra nyújtjuk. Ökölbe szorítjuk a kezünket, ráhelyezzük a tésztát, és a kézfejünkkel óvatosan, apránként széthúzzuk. Olyan vékony legyen, hogy szinte át lehessen látni rajta. A tésztát lisztezett munkafelületre helyezzük, és a vastagabb széleit levágjuk.

Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.

A tésztát megkenjük olvasztott vajjal.

A tésztalap hosszú alsó szélére ujjnyi vastagságban almatölteléket teszünk, és egyszer vagy kétszer feltekerjük, hogy vékony, töltött csíkot kapjunk.

Levágjuk a tésztalapról, és kb. 6 azonos szélességű tekercsre osztjuk.

A tekercseket nyársra húzzuk, és az előkészített tepsire helyezzük. Ezt megismételjük a maradék tésztával.

A nyársakat megkenjük a felvert tojással, megszórjuk cukorral, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Legfinomabb, ha még kissé melegen fogyasztjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fekete-erdő tartlet

Mézeskalács

Fehér­csokoládés brownie

Joghurtos kevert süti

kandírozott vérnaranccsal

Almás tatin

Békaszáj süti

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".