• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Finom mákos-túrótorta

Hozzávalók

egy 22 cm átmérőjű tortaformához

A tortaalaphoz:

  • 80 g olvasztott vaj
  • 150 g teljes kiőrlésű vajas keksz
  • 60 g Koronás Porcukor
  • ½ teáskanál fahéj

A túrókrémhez:

  • 250 g félzsíros túró
  • 250 g sovány túró
  • 265 g natúr krémsajt
  • 200 g Koronás Porcukor
  • 4 tojás
  • 100 ml habtejszín
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor
     
  • 2 evőkanál darált mák

A mázhoz:

  • 250 g tejföl
  • 30 g Koronás Porcukor

A díszítéshez:

  • gránátalma, füge, mentalevél, rozmaring ágak

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra, légkeveréssel. Beteszünk egy vízzel teli hőálló formát (amely mellé később a tortaforma kerül) a sütőbe.

Felolvasztjuk a vajat a tortaalaphoz. A vajas kekszet elektromos konyhai aprítóval összemorzsoljuk, vagy egy zacskóba tesszük, és sodrófával összetörjük. Egy tálban jól összekeverjük az olvasztott vajjal, a cukorral és a fahéjjal. A keveréket a tortaformába öntjük, és lenyomkodjuk, hogy szilárd tortaalapot képezzen.

A túrókrémhez a túrót és a krémsajtot a cukorral rövid ideig keverjük. Egyenként beletesszük a tojásokat. A tejszínt a pudingporral kemény habbá verjük, és lazán beledolgozzuk a túrós keverékbe.

A formába öntjük a krémet. Hozzáadjuk a két evőkanál mákot a túrós keverékhez, és egy kanállal durván a felső rétegbe keverjük, és elsimítjuk.

Kb. 45 perc sütési idő után kivesszük a sütőből, és 10 percig hűlni hagyjuk. Ne kapcsoljuk ki a sütőt!

A tejfölt és a cukrot simára keverjük, és óvatosan a meleg túrós-mákos krémre kenjük. További 10 percig sütjük, majd a kikapcsolt, nyitott sütőben hagyjuk hűlni körülbelül egy órát, majd legalább 4 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt friss fügével, gránátalmával, mentalevéllel és rozmaringágakkal díszítjük.

Megjegyzés: A vízgőz biztosítja, hogy a felületen nem keletkeznek repedések.

Tipp: Tálaljuk párolt szilvával!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Répatorta

mascarpone krémmel

Epres sajttorta muffin

Diós búrkifli

Csokoládés cseresznyés sütemény

Barackos-túrós lepény

Túrófánk

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".