• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kávés-karamellás poke cake

Hozzávalók

egy átlagos püspökkenyér sütőformához

A kávés tésztához

  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 200 g Koronás Aranybarna Cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 szobahőmérsékletű tojás
  • 1 csipet só
  • 2 lehűtött presszókávé
  • 60 g szobahőmérsékletű tej
  • ½ csomag sütőpor
  • 200 g liszt

A tejszínhabos karamellhez

  • 160 g Koronás Prémium Finomszemcséjű Kristálycukor
  • 220 g meleg habtejszín
  • 50 g szobahőmérsékletű vaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, felső/alsó sütéssel, és kivajazunk, kilisztezünk egy püspökkenyér sütőformát.

A tésztához a vajat 60 g cukorral és a vaníliás cukorral kb. 3-5 perc alatt fehéredésig krémesre keverjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat egyenként a vajas-cukros keverékhez adjuk, és teljesen elkeverjük.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, és kemény habbá verjük.

A presszókávét a tejhez adjuk.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, átszitáljuk, majd a tejeskávéval és a felvert tojásfehérjével felváltva, kézzel, óvatosan beleforgatjuk.

A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 45-60 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

Hagyjuk kihűlni, majd kifordítjuk a sütőformából. A karamellkrém elkészítése

A tejszínhabos karamellhez a kristálycukrot egy nagy, tapadásmentes serpenyőbe tesszük, és közepes vagy magas hőfokon felolvasztjuk. Eleinte ne keverjük, hanem várjuk meg, amíg a cukor nagy része felolvad. Ezután addig keverjük és rázogatjuk, amíg a cukor teljesen felolvad és csomómentes lesz. Aranybarna színűnek kell lennie.

Fokozatosan hozzáadjuk a meleg tejszínhabot, miközben folyamatosan kevergetjük (Vigyázzunk! Forró és gőzölgő!). Lejjebb vesszük a hőfokot, és addig keverjük, amíg a karamell sima állagú nem lesz.

Hagyjuk kissé kihűlni, majd belekeverjük a vajat. Hagyjuk kihűlni.

Egy fakanál nyelével lyukakat nyomunk a kihűlt sütemény tetejébe.  A lyukaknak majdnem a sütemény aljáig kell érniük, de nem fúrhatják át.

A tejszínhabos karamellt egy kis nyílású díszítőcsővel ellátott habzsákba tesszük, és megtöltjük vele lyukakat.

A maradék karamellt eloszlatjuk a sütin, és ha szeretnénk, megszórjuk egy kis kakaóval.

Megjegyzés: A sütemény légmentesen záródó csomagolásban legalább 3-4 napig friss marad.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Mogyorókrémes habcsók

Joghurtos kevert süti

kandírozott vérnaranccsal

Almás-diós falatok

Narancsos kalács

Fűszeres keksz

Citromos-diós linzer

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".