Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók a tésztához (kb. 35-40 darabhoz)
a forralt boros zseléhez
Megjegyzés: Az egyes fűszerek helyett használhatunk 1-2 evőkanál kész forralt bor-fűszerkeveréket is.
A tészta valamennyi hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és egy konyhai robotgép tésztakampójával vagy kézi mixerrel sima tésztává gyúrjuk.
A tésztát lisztezett munkafelületre tesszük, a kezünkkel golyót formálunk belőle, letakarjuk, és a hűtőszekrényben kb. 45 percig pihentetjük.
A forralt boros zselé hozzávalóit egy kis lábosba tesszük, és összekeverjük a befőzőcukorral.
A keveréket felforraljuk, és időnként megkeverve 4 percig főzzük.
A még forró és folyékony forralt boros zselét egy szitán átpasszírozzuk, és egy tálba öntjük. Hagyjuk, hogy a zselé szobahőmérsékletűre hűljön és megdermedjen.
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, felső/alsó sütéssel, és kibélelünk 1-2 tepsit sütőpapírral.
A tésztát 10 g-os adagokra osztjuk, és lisztezett kézzel golyókat formálunk belőle.
A golyókat egymástól kissé távolabb az előkészített tepsire helyezzük, és egy fakanál nyelével kis mélyedéseket nyomunk a golyók közepébe.
A tésztagolyókat az előmelegített sütőben kb. 15-18 percig sütjük, amíg nem lesznek túl sötétek, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Simára keverjük a forralt boros zselét egy csipetnyi rummal, és egy habzsákba vagy fagyasztózacskóba töltjük.
Levágjuk a zacskó hegyét, és a forralt boros zselét a sütik mélyedéseibe töltjük.
Megvárjuk míg a zselé jól megszilárdul, és fogyasztásig egy kekszes dobozban tároljuk őket. Ott legalább 3-4 hétig frissek maradnak.
Recept nyomtatás vagy megosztás