Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
kapcsos tortaforma ⌀ 22 cm
A mézeskalács házakhoz:
A tortalaphoz:
A fehércsokoládé krémhez:
ezen kívül:
Dekorációhoz (fél nappal a sütés előtt kell elkészíteni):
A mézeskalács házakhoz és dekorációkhoz:
Készítsünk mézeskalács tésztát a mézeskalács házakhoz, és hagyjuk pihenni.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó hőfokon.
Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztát kb. 5 mm vastagra. Vágjunk ki különböző méretű házakat, és süssük kb. 12-14 percig.
Készítsünk cukormázat és dekoráljuk vele tetszés szerint a kihűlt házikókat majd hagyjuk őket megszáradni.
A gyümölcsös dekorációhoz szórjunk a sütőpapírra kristálycukrot. Az áfonyát mossuk meg, csepegtessük le, majd helyezzük a cukorra. Forgassuk össze, hogy a cukor jól rátapadjon a gyümölcsre, majd hagyjuk kb. fél napig száradni.
A tortalapokhoz:
Vegyünk egy üres tejfölös poharat a hozzávalók mérésére.
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra felső/alsó hőfokon.
A tejfölt, a tojást, az olajat és a cukrot egy tálban habverővel jól keverjük ki.
Egy külön tálban keverjük össze a kakaóport, a mandulát, a lisztet, a sütőport és a mézeskalács fűszert, majd keverjük össze a folyékony tésztarésszel.
A tésztát két adagban süssük meg. Laponként körülbelül 40-45 percig. Izlés szerint a tésztákat kétfelé is vághatjuk, így több réteget kapunk. A legjobb, ha három lapunk lesz a végén.
A csokikrémhez egy edényben közepes lángon olvasszuk fel a fehércsokit és a tejszínt. Keverjük jól át, majd hagyjuk kihűlni, és ha teljesen kihűlt keverjük át/verjük fel. A túrót, a mascarponét és a porcukrot keverjük simára, majd forgassuk bele a fehércsokis tejszínes krémet.
Összeállítás:
Az első tortaréteget helyezzük egy nagy tányérra vagy tortakarikára, és kenjük meg az áfonyalekvár vagy befőtt felével, majd kenjünk rá egy adag fehércsoki krémet.
Ráhelyezzük a következő réteget, és kenjük meg ismét lekvárral a lapot, majd a csokikrémmel is.
Ráhelyezzük az utolsó tortaréteget, és a torta közepét megkenjük a csokikrémmel.
A feldíszített és száraz mézeskalácsházak hátulját kenjük be a maradék cukormázzal, és ragasszuk körbe a torta szélét velük.
A cukros áfonyát helyezzük halomban a torta tetejére, majd helyezzük hűtőbe a tortát.
Recept nyomtatás vagy megosztás