Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Egy 23 cm átmérőjű sütőtálhoz, kb. 4 adaghoz
A morzsához:
A tálaláshoz:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, légkeveréssel.
Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és finomra szeleteljük. A marcipánt finomra reszeljük. Összemorzsoljuk a gesztenyét. Az egészet összekeverjük a párolt szilvával, és a sütőtálba öntjük.
A morzsához összekeverjük a lisztet a cukorral, a mandulapehellyel, a fűszerekkel és a vajjal, majd ujjainkkal összegyúrjuk.
3. Egyenletesen eloszlatjuk az almás keveréken, a sütő középső rácsára tesszük, és kb. 25 percig sütjük. A morzsát megszórjuk cukorral, és még melegen tálaljuk.
Megjegyzés:
Annak érdekében, hogy a morzsa ne legyen túl puha, a legjobb, ha először egy mixer tésztakampójával vagy konyhai robotgéppel, majd utána a kezével gyúrja, amíg a morzsa a kívánt méretet el nem éri.
Tipp: Tálalja vanília- vagy fahéj fagylalttal!
Recept nyomtatás vagy megosztás