• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Szilveszteri partirakéták

Hozzávalók

A tésztához:

  • 300 g liszt
  • 200 g hideg vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál bourbon vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A pezsgős krémhez

  • 80 g krémsajt
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor
  • 2 evőkanál pezsgő/prosecco

A bevonathoz:

  • 70g fehér csokoládé
  • 70 g tejcsokoládé

A dekorációhoz:

  • hurkapálcák, cukorgyöngy, dekorcukor, arany színű szalag

Elkészítés

A lisztet és a porcukrot egy tálba tesszük.

A hideg vajat gyorsan apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk.

Adjuk hozzá a tojást és a sót, és gyúrjuk össze az összes hozzávalót.

Csomagoljuk be a tésztát fóliába, és helyezzük a hűtőbe körülbelül 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A munkafelületet enyhén szórjuk meg liszttel. Sodrófával nyújtsuk ki a tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra, és egy éles késsel vágjunk ki belőle rakétákat.

Óvatosan szúrjunk hurkapálcákat a tésztába a rakéták feléig.

A rakétákat előmelegített sütőben 8 percig süssük. Ezután hagyjuk kihűlni.

A krém hozzávalóit keverjük össze, és tegyük hűtőbe 30 percre.

Kenjen meg egy-egy kekszet a pezsgős krémmel, majd helyezzen rá egy másik kekszet.

Helyezze a rakétákat a hűtőszekrénybe 10 percre.

Olvassza fel a csokoládékat külön-külön.

Merítse a rakéták hegyét az olvasztott csokoládéba.

Igény szerint díszítse a rakétákat cukorgyöngyökkel, szalagokkal.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Fahéjas karika

cukormázzal

Répatorta

mascarpone krémmel

Csokigombok

Szilvás tiramisu

Almarózsa

Mogyorókrémes habcsók

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".