Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
egy püspökkenyér sütőformához
A tésztához:
A tejet felforraljuk, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a mákot, majd levesszük a tűzről, és kb. 30 percig ázni hagyjuk.
Az almát negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a magházat, meghámozzuk és durvára reszeljük.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, légkeveréssel. Kikenünk egy püspökkenyér sütőformát, és meghintjük liszttel, vagy kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A vajat, a cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük. Belekeverjük a búzadarát, a sütőport és a reszelt almát. Összekeverjük a mákkal, és óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A tésztát a sütőformába öntjük, és kb. 55 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). A kihűlt süteményt megszórjuk cukorral.
Megjegyzés: Ez a torta nagyon szaftos, és még másnap is nagyszerű az íze.
Recept nyomtatás vagy megosztás