Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a szilvás-diós töltelékhez:
Ezenkívül
Tálaláshoz
A tészta elkészítése
Az összes tésztához szükséges hozzávalót tegyük egy keverőtálba, és egy konyhai robotgép vagy kézi mixer tésztagyúrójával alacsony vagy közepes sebességgel legalább 10-15 percig gyúrjuk, amíg sima nem lesz. A tészta el kell váljon a tál oldalától és aljától.
A tésztát a munkafelületen gömbölyítsük meg, tegyük vissza a tálba, fedjük le, és hagyjuk szobahőmérsékleten körülbelül 1 órán át kelni. Közben készítsük el a tölteléket.
A szilvás-diós töltelék elkészítése:
A darált diót zsiradék nélkül serpenyőben aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A szilvakompóthoz a szilvát megmossuk, kimagozzuk és negyedekre vágjuk. Egy serpenyőben a cukorral, vízzel és fűszerekkel felforraljuk, majd kb. 7-10 percig főzzük, amíg megpuhul. Hagyjuk kihűlni, majd a pirított dió felét belekeverjük.
A bukták elkészítése:
A tésztát kb. 80 g-os adagokra osztjuk a munkafelületen, és sima gömböket formálunk belőle. Rövid ideig letakarjuk. Egy tepsit kevés vajjal kikenünk, és a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (felső/alsó hő). Keverjünk össze egy tojást egy kevés tejjel. Most lapítsuk ki az egyes tésztagolyókat, tegyünk 1-2 teáskanál szilva- és dió tölteléket a közepükre, óvatosan burkoljuk be a tésztával, és formázzunk belőle golyót. Helyezzük a buktákat a hajtással lefelé az előkészített tepsibe, és kenjük meg a tojás-tej keverékkel. Süssük előmelegített sütőben kb. 35-40 percig, amíg aranybarnára nem sülnek. Közben pirítsuk meg a zsemlemorzsát a vajjal, a maradék dióval és a fahéjjal egy serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára nem sül.
Tálaljuk a buktákat melegen vaníliaöntettel és fahéjas morzsával.
Recept nyomtatás vagy megosztás