• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Almás tatin

Hozzávalók

  • 11 dkg Koronás Kristálycukor
  • 2 szem kisebb alma
  • 10 dkg kész leveles tészta

Elkészítés

Az almákat hámozzuk meg, vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magházat és a szárak tövét! A fél almákat szeleteljük fel, de ne szedjük szét, hanem egyelőre hagyjuk egyben! A kristálycukrot egy serpenyőben karamellizáljuk szép sötét árnyalatú barnára, majd öntsük egy 25x10 cm-es szögletes gyümölcskenyér formába! A 4 fél, felszeletelt almát félgömb alakú felével lefelé tegyük a formába, a karamellizált cukorra! A leveles tésztát nyújtsuk 26x11 cm-re (ha nem eleve kinyújtottat vettünk), és terítsük az almákra, hogy a forma széléhez simuljon a tészta! Villával szurkáljuk meg pár helyen, hogy a gőz ki tudjon majd jönni! 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig süssük, majd a tetejére tányért téve, két vastag konyharuhával azonnal fordítsuk ki a formából! Vigyázzunk, a széleken kifolyó forró cukor nagyon balesetveszélyes, ezért ezt a mosogató fölött, nagy körültekintéssel végezzük el! Pár perc után már tálalható is.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Panforte, olasz csokoládés sütemény

Répás süti csészében

Eperpite

Zeppole, olasz túrófánk

Valentin napi szíves süti

Császármorzsa

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".