• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Citromos-diós linzer

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 5 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítés

A vajat almareszelőn lereszeljük és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Összegyúrjuk a tésztát és fóliába csomagolva fél órát hűtjük. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre ültetjük őket távol egymástól, nehogy összenőjenek. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével és a megkent oldalukat a cukorral elkevert őrölt dióval megszórjuk. 200 fokon aranyszínűre sütjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szőlős, boros sült palacsinta

Húsvéti palacsinta

Áfonyás rakott kifli

Mandulás falatok

Mákos kosárkák

Hasselback almás-mandulás sütemény

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".