• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Diórolád

Hozzávalók

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 155 g őrölt diő
  • 110 g Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 0.5 teáskanál sütőpor

A töltelékhez

  • 185 g darált dió
  • 125 ml tej
  • 125 g vaj
  • 150 g Koronás Porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 150 ml habtejszín

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A sütőlemezt lefedjük szilikonos sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat magas fordulaton 5 percen át habosítjuk a cukorral és a sóval. Ha szépen felhabosodott, hozzákeverjük a sütőport és a darált diót. A tojásfehérjéket is felhabosítjuk, majd hozzáforgatjuk a tojássárgás alaphoz. Egyenletesen elkenjük a masszát az előkészített sütőlemezen, majd készre sütjük kb. 10 perc alatt 190 fokon. Kisülés után azonnal egy másik szilikonos sütőpapírra fordítjuk úgy, hogy az alján is rajta hagyjuk a papírt. Így hagyjuk kihűlni. Felmelegítjük a tejet, majd belekeverjük a darált diót, és félretesszük kihűlni. A vajat kihabosítjuk a cukorral. Mikor a vaj jól felhabosodott, hozzáadjuk a rumot és a tejes diót. Egy külön tálban felhabosítjuk a habtejszínt, majd a kész habot a diós krémalaphoz keverjük. Az elkészült krémet elkenjük a piskótalapon, felcsavarjuk, majd hűtőbe tesszük fél napra a roládot. Fél nap elteltével szeleteljük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Birsalmás kosárka

Francia toast

Epres tiramisu

Meggyes rácsos

Nyuszibriósok

Amerikai fánk cukormázzal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".