• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Gesztenyés csokoládéfelfújt

Hozzávalók

  • 150 g étcsokoládé
  • 50 g gesztenyepüré
  • 55 g vaj
  • 5 db tojássárgája
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál rum (elhagyható)

Elkészítés

Először vajazzuk ki a szuffléformákat. A sütőt melegítsük elő 240 fokra. A csokoládét, gesztenyepürét és a vajat egy tálba mérjük, majd az egészet vízgőzre helyezzük olvadni. Míg a csokoládé olvad, a tojásokat kettéválasztjuk. Mikor a csokoládés keverék elérte a 45 fokot, levesszük a vízgőzről, és fakanállal belekeverjük a tojássárgát, valamint a rumot. Ekkor felverjük a tojásfehérjét – lágy habbá –, majd keverjük a csokis alapba egy fakanállal. A formákba töltjük, majd az előmelegített sütőbe tesszük őket. Légkeverés nélkül pontosan 5 percig sütjük 240 fokon, majd 1 percig hagyjuk állni az asztalon. Azonnal, forrón felszolgáljuk a felfújtat.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Eperpite

Birsalmás kosárka

Diós búrkifli

Aszalt barackos kókuszos répagolyók

Hópehelykeksz cukormázzal

Hot Cross Bun

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".