• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Gesztenyés hajó

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg Koronás Porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 dl cukor szirup
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 20 dkg fekete étcsokoládé

Elkészítés

Linzertésztát készítünk. A margarint a liszttel összemorzsoljuk, Koronás Porcukorral, a tojás sárgájával, pici sóval, citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk s a fém hajóformákat a tésztával kibéleljük. 180 fokon kisütjük. A hidegen kötő pudingport a sziruppal, gesztenyemasszával, rummal jól kikeverjük. Ezzel a fenséges ízesítésű krémmel a kis hajókat púposra megtöltjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd kimártjuk először fehér, aztán fekete csokiba. Kis gesztenye szívekkel díszítve tálaljuk. Nem ördöngösség elkészíteni, csak kis odafigyelést igényel ez a mutatós desszert!

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Túrófánk

Karácsonyi Cakepops

Fahéjas-marcipános szilvás csavart kalács

Ropogós puffasztott rizs-oreo szelet

Gomb-keksz

vegán

Csíkos kalács

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".