• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Gyömbéres-citromos brownie cukormázzal

Hozzávalók

  • 150 g vaj
  • 150 g + 75 g étcsokoládé
  • 150 g Koronás Kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cm friss gyömbér
  • 100 g búzaliszt
  • 2 csipet só

A cukormázhoz:

  • 20 ml citromlé
  • 50 g Koronás Extra Finom Porcukor

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy kb. 20x20 cm-es sütőformát. A vajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd beletördelünk 150 g étcsokoládét, és hozzáadjuk a cukrot. Folyamatosan kevergetjük, míg minden elolvad. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. A maradék 75 g étcsokoládét felaprítjuk, a tojásokat lazán elkeverjük. A tojásokat hozzáadjuk a csokis keverékhez, belereszeljük a citrom héját és a meghámozott gyömbért, és elkeverjük. Beleszórjuk a lisztet és a sót, és pár mozdulattal összeforgatjuk, végül hozzáadjuk a 75 g felaprított étcsokoládét is, és elkeverjük. A sütőpapírral bélelt formába simítjuk, és 20 percig sütjük, majd megvárjuk, míg teljesen kihűl. A cukormázhoz a citromlevet és az extra finom porcukrot egy tálba mérjük, és simára keverjük. Tálaláskor ezzel locsoljuk meg a brownie-t.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Citromos-diós linzer

Mini tejpite

Málnás sütemény

Fahéjas-vaníliás töltött briós

Karácsonyi Cakepops

Máglyarakás

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".