• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Hasselback almás-mandulás sütemény

Hozzávalók

  • 3 tojás
  • 7 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 18 dkg olvasztott vaj
  • 1,5 dl tej
  • 2 savanykás alma
  • 8 dkg mandulatüske
  • Koronás Porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A tojásokat a cukorral robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, fahéjat, sütőport, olvasztott vajat és apránként hozzákeverjük a tejet is. A masszát kivajazott üveg/kerámiaformába simítjuk. Az almák magházát kiszúrjuk, majd félbe vágjuk, és a feleket becikkezzük úgy, hogy lehetőleg ne vágjuk teljesen át az almát. A tésztába nyomkodjuk az alma feleket úgy, hogy a héjas oldala legyen felfelé. Mandulatüskékkel megszórjuk és 180 fokos sütőben 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe átsült-e.

Elkészítési idő: 60 perc

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszos-diós-barackos nyers süti

Narancsos kuglóf

Csokis magvas kockák

Barack­lekváros-csokis babka

Epres-mandulás fehércsokis galette

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".