• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Hot Cross Bun

Hozzávalók

A tésztához

  • 145 g liszt
  • 7 g instant élesztő
  • 25 g Koronás Porcukor
  • 1 csapott teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 50 g mazsola
  • 20 g vaj
  • 150 ml tej
  • 1 db tojás

A lisztes pasztához

  • 35 g liszt
  • 3 evőkanál víz
  • cukormáz
  • 30 ml víz
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóit mérjük egy dagasztóüstbe a vaj a tej és a tojás kivételével. A vajat olvasszuk meg, öntsük hozzá a hideg tejet, majd adjuk a tésztához. Most már a tojást is a tésztához mérhetjük. A tésztát dagasszuk be teljesen simára, és 1–1,5 órán át egy konyharuhával hagyjuk a duplájára kelni a tésztát. A tésztát osszuk szét 6 egyenlő részre és gömbölyítsük ki őket. A kerek tésztákat tegyük egymás mellé egy sütőpapírral fedett sütőlemezre, kb. 1 cm távolságra, majd 30 percen át kelesszük őket. Közben a sütőt melegítsük elő 190 fokra. Készítsük el a lisztes pasztát. A lisztet a vízzel keverjük teljesen simára, majd egy nyomózsákból nyomjunk mindegyik bucira egy X-et. 20–25 perc alatt süssük készre a bucikat 200 fokon. (Én a sütés felénél kihúztam őket és mégegyszer felrajzoltam a kereszteket az eredeti vonalra, majd visszatoltam.) Ahogyan kivesszük a sütőből, azonnal ecseteljük le a vizes-porcukros cukormáz keverékkel.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málnás sütemény

Mandulás tallér csokival

Fahéjas-marcipános szilvás csavart kalács

Panforte, olasz csokoládés sütemény

5 hozzávalós málnás kosárka

Mandulás-kakaós tallérok csokival és cukormáz csíkokkal

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".