• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Húsvéti nyúlbriós

Hozzávalók

  • 170 g liszt
  • 10 g Koronás Porcukor
  • fél teáskanál só
  • 75 ml tejszín
  • 50 ml víz
  • 10 g vaj
  • 10 g friss élesztő
  • 20 szem szegfűszeg
  • 30 ml víz
  • 1 evőkanál Koronás Porcukor

Elkészítés

A száraz összetevőket keverjük össze egy tálban. A tejszínt, vizet, vajat melegítsük fel kézmelegre. Az élesztőt tegyük a folyadékokba, majd ezt öntsük a szárazanyagokhoz. Dagasszunk belőle sima, lágy tésztát, majd takarjuk le és egy órán át pihentessük. Mikor duplájára kelt a tészta, osszuk fel 12 egyenlő részre és gömbölyítsük ki őket. Kicsit sodorjuk meg őket, hogy oválisak legyenek, mint egy húsvéti tojás, és újabb 15 percig pihentessük őket. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A pihentetés után egy ollóval vágjunk füleket a nyulaknak. A szegfűszegeket szúrjuk a szemek helyére. Előmelegített 220 fokos sütőben 10–15 perc alatt süssük őket készre légkeverés nélkül, majd a sütőből kivéve azonnal ecseteljük át őket a máz keverékkel, hogy szép fényesek legyenek.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Tojáslikőrős mákos kuglóf

Mogyorós kiflik

Barackos lepény

Meggyes sütemény fahéjas morzsával

Fahéjas csiga krémsajtos cukormázzal

Kaiser smarni

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".