• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Kakaós-diós és vaníliás keksz

Hozzávalók

Kakaós-diós tésztához:

  • 125 g hideg vaj
  • 125 g Koronás Porcukor
  • 1 tojás
  • 200 g liszt
  • 60 g darált dió
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 15 g kakaópor

Vaníliás tésztához:

  • 300 g liszt
  • 200 g hideg vaj
  • 100 g Koronás Porcukor
  • 1 tk vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

Elkészítés

Tegyük a lisztet, a porcukrot, (kakaót és darált diót) egy tálba. Adjuk hozzá a feldarabolt hideg vajat, a tojást, sót (és fahéjat). Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a hozzávalókat, hogy sima tésztát kapjunk. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe kb. 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki  a tésztát  kb. 0,5 cm vastagra.

Az öblítő nélkül kimosott horgolt terítőt helyezzük a tésztára és óvatosan nyomjuk bele a sodrófa segítségével. Ezután lassan húzzuk le a tésztáról, és szúrjuk ki a kekszeket. Kb. 8-10 perc alatt süssük készre őket (vigyázzunk, hogy ne süljenek túl).

 

 

Videó

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Nyuszibriósok

Diós-narancsos bejgli

Szilvás gombóc

Mesekeksz

Spekuláciusz

Kandiscukros aprósütemény

Almás kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".