• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Kelt kalács dióval, lekvárral

Hozzávalók

Tészta

  • 0,5 kg liszt
  • 5 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 db tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojás a kenéshez
  • szórócukor

Töltelék

  • 4 ek baracklekvár
  • 20 dkg darált dió
  • 3 evőkanál Koronás Porcukor

Elkészítés

A lisztet tálba mérjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tejszínt, a tojást és az olvasztott vajat. Fakanállal összekeverjük, majd alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd elfelezzük. Kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a baracklekvár felével, majd a porcukorral elkevert dió felét rászórjuk és mint a rétest feltekerjük. Ezt megismételjük a másik résszel is. A két fonatot összefonjuk, kivajazott, kilisztezett formába tesszük, tojással lekenjük, szórócukorral megszórjuk. 180 fokos  sütőben 45 percig sütjük. Ha nagyon pirosodna, alufóliával takarjuk le.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Lekváros amarettini

Leveles karácsonyfa

Kókuszos szelet

Kakaós-diós keksz

pohártalp mintával

Fahéjas csiga krémsajtos cukormázzal

Meggyes sütemény fahéjas morzsával

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".