• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Kókuszos-málnás pite

Hozzávalók

  • 180 g csokiskeksz-morzsa
  • 66 g vaj
  • 80 ml tej
  • 3 db tojássárgája
  • 110 g Koronás Kristálycukor
  • 430 ml kókusztej
  • 160 ml tej
  • 40 g kókuszreszelék
  • 250 ml habtejszín
  • 2 evőkanál Koronás Porcukor
  • ízlés szerint friss málna

Elkészítés

Az aljhoz a kekszet és a vajat alaposan daráljuk össze egy konyhai aprítógépben. Ezzel a morzsával béleljünk ki egy 24 cm átmérőjű piteformát. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. A hozzávalók között szereplő első, kisebbik mennyiségű tejet keverjük simára a keményítővel, majd tegyük félre. A tojássárgákat keverjük fehéredésig a cukorral, majd ezt is tegyük félre. A kókusztejet a hozzávalók között lévő második kókusztejjel felforraljuk. Mikor felforrt, egy keveset folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverünk, majd visszaöntjük a forralóba a többihez és elkeverjük vele. Most a keményítős-tejes keveréket is csurgassuk hozzá és főzzük folyamatosan keverve, míg szép sűrű lesz. Kb. 1 perc. Keverjük hozzá a kókuszreszeléket is. Ezt a kókuszkrémet egyenletesen terítsük el az elősütött morzsaaljban, majd egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben hűlni. Mikor kihűlt, tejszínhabbal és friss málnával díszítsük.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Éclair tojáslikőrös tejszínhabbal töltve

Eperpite

Csokis karamellpite

Lisztmentes muffin

Farsangi brownie

Császármorzsa

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".