• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Lekváros gombóc

Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • 10 dkg szilvalekvár
  • negyed teáskanál fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg Koronás Porcukor

Elkészítés

A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük és hagyjuk kihűlni. A krumplit a tojással, liszttel, sóval összedolgozzuk, lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát és felvagdossuk késsel négyzet alakúra. A négyzet közepére egy kevés szilvalekvárt teszünk, pici fahéjjal megszórjuk és gombócokat formázunk belőle, melyeket lobogó sós vízben kifőzünk. Közben vajat olvasztunk és a zsemlemorzsát megpirítjuk rajta, a gombócokat beleforgatjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk a gombócokat.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málnás sütemény

Mézeskalácsos kalácskoszorú kandírozott naranccsal, szórócukorral

Csokis csillagok

Kandiscukros aprósütemény

Birsalmás kosárka

Mákos kosárkák

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".