• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Loukoumades, a görög fánk

Hozzávalók

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet só
  • 3,5 dl langyos víz

Szirup

  • 10 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 db narancs leve
  • 1 db narancs reszelt héja
  • 3 db szegfűszeg
  • 3 dl víz

Elkészítés

A liszthez adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Elkeverjük, majd a vízzel lágy tésztává dolgozzuk össze, egy órát pihentetjük, míg duplájára kel. Ha megkelt, alaposan lisztezett deszkán kis szaggatóval kiszaggatjuk. Bő olajban kisütjük. A sziruphoz az alapanyagokat összeforraljuk, majd a kisült fánkokra öntjük és hagyjuk, hogy beszívja. Egy adagból kb. 40 db apró fánkocska készíthető.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Nektarinos-diós Lepény

Lekváros csigák

Epres piskótarolád

Gesztenyés csokoládéfelfújt

Mákos vaníliás kifli

Leveles karácsonyfa

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".