• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • CukorOvi
    Nyertesek Játékleírás Nyeremények Játékszabály és adatkezelés
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Máglyarakás

Hozzávalók

  • 4 db zsemle
  • 4 dl tej
  • 5 db tojás
  • 25 dkg Koronás Porcukor
  • 25 dkg alma
  • 10 dkg vaj
  • 3 dkg mazsola
  • 5 dkg dió
  • őrölt fahéj
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg barackíz
  • 3 cl rum

Előkészítés

A zsemléket először félbe, majd kisebb szeletekre vágjuk és langyos, cukros tejjel beáztatjuk. A vajat a cukor egyharmadával és a tojások sárgájával habosra keverjük. Ehhez a krémhez adjuk a beáztatott zsemléket. Kivajazott, morzsázott jénai tálba tesszük a massza felét, majd a hámozott szeletelt almát, amit Koronás Porcukorral, őrölt fahéjjal, durvára vágott dióval, mazsolával gazdagon megszórunk. Ezután beborítjuk a zsemlés massza másik felével. Barackízzel vékonyan lekenjük és 180 fokos sütőben 30–40 percig sütjük. Közben a tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Cukrot, kevés lekvárt teszünk hozzá és a már megsült tésztára esztétikusan felhalmozzuk. Ezután már csak szárítjuk nyitott sütőajtónál. Ha kihűlt a tészta, vízbe mártott késsel könnyedén tudjuk szeletelni.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szilvás-barackos galette

Epres tiramisu

Répás-narancsos polenta sütemény

Őszi, vegyes gyümölcsös galette

Narancsos-joghurtos tésztatorony

Panettone

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2019 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Értékesítési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".