• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Mogyorós-banános habcsóktorta

Hozzávalók

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg Koronás Kristálycukor
  • csipet só
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál ecet
  • 2,5 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál Koronás Porcukor
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 2 banán
  • 5 dkg mogyoró
  • kevés karamellkrém/olvasztott csoki a díszítéshez

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a végén a keményítőt és kemény, vágható habbá verjük. Legvégül beleforgatjuk a kakaóport és az ecetet, nem kell teljesen, szép ha cirmos marad. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre kenjük a habot és a sütőbe tesszük. 150 fokra mérsékeljük a hőfokot és 75 percig sütjük a tortát. Fakanállal kitámasztott sütőajtónál hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt a mascarponéval és a porcukorral kemény habbá verjük, a végén forgatjuk bele a mogyorókrémet. A kihűlt tortára kenjük. Banánt karikázunk a tetejére. A mogyorót megpirítjuk száraz serpenyőben, durvára vágjuk és a tortára szórjuk. Karamellkrémmel/olvasztott csokival megcsíkozzuk a tortát, így tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Csokoládés palacsintatorta

Epres, rebarbarás túrótorta

Eper mousse torta

Írkávés sajttorta

Málnás Pavlova torta

Mézes málnatorta

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".