• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Narancsos kuglóf

Hozzávalók

  • 250 g puha vaj
  • 200 g Koronás Kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 300 ml tej
  • 50 ml frissen facsart narancslé
  • 300 g búzaliszt
  • 1 tasak sütőpor (12 g)
  • 1 csipet só

A narancsos cukormázhoz:

  • 20 ml narancslé
  • 70 g Koronás Extra Finom Porcukor
  • 1 teáskanál keményítő

A díszítéshez:

  • csokidarabkák
  • narancshéj darabkák

Elkészítés

A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd kikeverjük a tojásokkal. Belereszeljük egy narancs héját, hozzáadjuk a tejet, a narancslevet, majd az összekevert száraz hozzávalókat is, és összedolgozzuk. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és kivajazunk, kilisztezünk egy sütőformát. Belesimítjuk a masszát, majd sütőbe toljuk, és kb. 50 perc alatt készre sütjük. 25–30 perc elteltével lazán lefedjük egy alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje, de a közepe is átsüljön. Tűpróbával teszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk. A narancsos cukormázhoz egy kis tálban kikeverjük a narancslevet az extra finom porcukorral és a keményítővel. A kihűlt, formából kivett kuglófot meglocsoljuk a narancsos cukormázzal, és csoki- valamint narancshéjdarabkákkal díszítjük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Cseresznyés-mandulás pite

Palacsintacsíkok birs-mazsola kompóttal

Tojásmentes epres süti

Marcipános aszalt szilvás stollen

Csokoládés-diós kalács

Huszárcsók

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".