• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • CukorOvi
    Nyertesek Játékleírás Nyeremények Játékszabály és adatkezelés
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Stollenfalatok

Hozzávalók

  • 10 dkg aszalt sárgarabarack
  • 0,5 dl narancslikőr
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg Koronás Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg marcipán

Előkészítés

A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sárgabarackot kis kockákra vágjuk, a likőrrel összemelegítjük. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a cukrot, olvasztott vajat, barackot a likőrrel, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük a langyos tejet, marcipánt és alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk, késsel felkockázzuk és sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, 180 fokos sütőben 30 perc alatt kisütjük. Még melegen meglocsoljuk olvasztott vajjal és vastagon porcukrozzuk. Hetekig eláll.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Szilvás-diós rétes

Lekváros bukta

Áfonyás rakott kifli

Húsvéti mazsolás kenyér

Almás kuglóf

Meggylekváros rácsos

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2019 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Értékesítési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".