• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Vaníliás citromlekvár

Hozzávalók

  • 1,5 kg kezeletlen héjú citrom
  • 1 rúd vanília
  • 500 g Koronás Befőzőcukor 3:1

Elkészítés

A citromokat meleg víz alatt alaposan megmossuk, végeiket levágjuk, és (héjával együtt) felkockázzuk (a magokat közben eltávolítjuk.) Vizet öntünk a felkockázott citromra, és egy vagy akár két teljes napig áztatjuk, naponta 2x cseréljük a vizet. Ennyi idő alatt a héj megpuhul, és keserű íze sokat enyhül. Lecsepegtetjük, és a citromot egy lábasba tesszük. Hozzáadunk 4 dl vizet, a befőzőcukrot és a vanília kikapart magjait, botmixerrel leturmixoljuk és felforraljuk. Forrástól számítva még további 5–8 percig főzzük, és még forrón steril üvegekbe tesszük.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Málna-nektarin lekvár

Levendulás eperdzsem

Szilvalekvár

Narancs-ananász-mangó dzsem

Konyakos meggylekvár

Karamelles almalekvár

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".