• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Vaníliás korongok csokikrémmel és cukormázzal

Hozzávalók

A tésztához:

  • 250 g búzaliszt
  • csipetnyi só
  • 80 g Koronás Porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 125 g hideg vaj
  • 1 db tojás

A csokikrémhez:

  • 100 g puha vaj
  • 30 g cukrozatlan kakaópor
  • 65 g Koronás Extra Finom Porcukor

A cukormázhoz:

  • 20 ml frissen facsart narancslé
  • 50 g Koronás Extra Finom Porcukor

Elkészítés

1. Először elkészítjük a kekszlapokat: a lisztet, a sót, a porcukrot és a vanília kikapart magjait egy tálba mérjük, hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, összemorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadjuk, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki két tepsit. A hűtőből elővett tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és kör alakú formákat szúrunk ki belőle. Tepsire tesszük, és kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

3. A töltelékhez a puha vajat kikeverjük a kakaóporral és az extra finom porcukorral, és ezzel ragasztjuk össze a kekszlapokat.

4. A tetejére szánt cukormázhoz a narancslevet kikeverjük a porcukorral, és a keksz-szendvicsek tetejére csorgatjuk, majd hűvös helyen hagyjuk megdermedni.

A hozzávalók kb. 25 db keksz-szendvicshez elegendőek.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Nektarinos-diós Lepény

Banánkenyér

Loukoumades, a görög fánk

Meggyes sütemény fahéjas morzsával

Mandulás falatok

Almás tatin

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".