• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor A cukorról általánosságban Cukorgyártás Jótett program Hirdetések Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Hozzávalók

Kb. 20 darabhoz

Tészta:

  • 130 g liszt
  • 30 g darált dió
  • 1 tojássárgája
  • 100 g lágy vaj
  • 50 g Barna Nád Kristálycukor
  • egy citrom reszelt héja
  • egy csipet só
  • 1 ek. tejföl
  • 20 db fél dió a díszítéshez

Párizsi krém:

  • 200 g étcsokoládé
  • 1 ek. kakaópor
  • 100 ml enyhén felvert tejszínhab
  • 50 ml víz

Elkészítés

A kekszkeverékhez keverjük össze az összes hozzávalót és gyúrjuk sima tésztává. Csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe 2 órára.

Lisztezett munkafelületen nyújtsuk ki a tésztát 2 mm vastagra, és kerek (4 cm átmérőjű) kiszúróval szagassuk ki a kekszeket. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket és 180 ° C-ra előmelegített sütőben süssük 15 perc alatt aranysárgára. 

A töltelékhez aprítsuk fel az étcsokoládét, forraljuk fel a kakaóport, a tejszínt és a vizet, és öntsük rá a feldarabolt csokira, és hagyjuk rövid ideig állni. Botmixerrel pürésítsük simára a krémet. Hűtsük addig, amíg krémes állagot nem kapunk, majd tegyük egy csillagfúvókával ellátott habzsákba, és töltsük meg vele a kekszeket. A tetejükre ragasszunk egy kis krémmel fél diókat.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Áfonyás rakott kifli

Panettone

Kókuszos csokis keksztekercs

Kókuszos szelet

Szilvás gombóc

Almás kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2021 AGRANA Zucker GmbH
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".