A sütés öröme!

A „Sütésről számokban” tanulmánnyal szeretnénk bemutatni az ország édesebbik oldalát is, még bőven a karácsonyi készülődés előtti időszakban. Ezzel a kis kitekintéssel szórakoztató módon megmutatjuk, hogy a manapság annyira felkapott egészségtudatos életmód mellett tökéletesen megfér egy-egy finom szelet édes sütemény is, mely sok örömteli pillanatot tud szerezni nekünk és szeretteinknek egyaránt. Nem véletlen, hogy a magyarok 90%-a rendszeresen készít otthon valamilyen süteményt.

Az év legédesebb tanulmánya megerősítette azt, amit mindig is sejtettünk. A karácsony előtti szezon boldoggá tesz – nem utolsósorban a tradicionális finomságok miatt. Az adventi koszorú, az ajándékok és a családdal töltött idő kétségtelenül hozzátartozik, de karácsonyfa, bejgli és mézeskalács nélkül a téli ünnep nem az igazi. A magyarok 90%-a állít fát karácsonykor, és 55% szerint a karácsony elképzelhetetlen sütemény nélkül. Ezek közül is 49%-unk kedvence karácsonykor a bejgli, valamint a mézeskalács (39%).

Nem csak karácsonykor népszerűek a sütőben készült finomságok, de a sütés határozottan divatos! Sütőinkből évente 50 millió sütemény és 153 millió torta kerül ki. A felmérés szerint a magyarok 90%-a ragad habverőt és veti bele magát a sütemény vagy torta készítésbe, azonban meglepetésként szolgálhat, hogy a magyar férfiak 84%-a teszi ezt, sőt 44%-uk rendszeresítette a sütisütést a mindennapjaiban.
És még egy jó hír az édesszájúaknak: jelen tanulmány szerint a különféle édes finomságok nem csak ízlelőbimbóinknak kedveskednek, de növelik életminőségünket is.

Hogyan süt Magyarország?

Az év legédesebb kutatását 2019 nyarán végezték. Az ezzel kapcsolatos legfontosabb adatok a következők:

  • Módszer: CAWI (internet alapú kérdezés)
  • Célcsoport: 15–69 éves korosztály
  • Minta mérete: 794 fő
  • Összetétel: 51,6% nő – 48,4% férfi
  • Időtartam: 15 perc

Tovább a tanulmányhoz

Izgalmas tények

Nem akarjuk száraz adatokkal rabolni az idejét, helyette érdekesebb témákba ástuk bele magunkat a felmérés során. Minket az érdekel, ami igazán fontos.
Olyan kérdésekre kerestük a választ, hogy vajon mennyire lényeges az összetevők eredete, illetve, hogy mókaként élik-e meg a sütést a megkérdezettek? Ez és még sok más kérdés került megválaszolásra a „Sütésről számokban” tanulmányunkban.

  • Mik az aktuális trendek a magyar tortákra vonatkozóan?
  • Mi a szülinapi torta jelentősége a magyarok életében?
  • És mi a helyzet a mazsolával? Tényleg csak utálni vagy imádni lehet?

Receptötletek & sok más

Legyen szó egészséges süteményeket készítő családokról, hétvégi hobbicukrászokról vagy profi habverő-forgatókról, amikor eljön a sütés ideje, mindenki örül a receptötleteknek, főleg így az adventi időszak és karácsony közeledtével. Oldalunkon ezekből sincs hiány – nálunk minden ízlésnek és kívánságnak megfelelő receptet megtalálnak!

Megjött a kedve?