A Koronás Cukor


Magyarország legnépszerűbb cukormárkája a Koronás Cukor. A széles termékválasztékban mindenki megtalálja a kedvére való természetes édesítőt. De honnan is ered a Koronás Cukor márkanév?

A hazai cukorgyártás meghonosítása 1830-ra tehető. A lakosság cukorellátását az 1800-as évek közepén csaknem 65 cukorgyár (cukorfőzde) biztosította. Az előállított termékek márkanév nélküli hagyományos kristálycukrok voltak. A II. világháború után már csak 12 cukorgyár maradt. Az 1900-as évek végétől a piac és a fogyasztók magatartása, igényei radikálisan megváltoztak, köszönhetően a média véleménybefolyásoló erejének. A gyártó cégek a piaci felmerések után megállapították, hogy eljött az idő az életünket és ételeinket édesítő termékek márkanévvel történő ellátására, illetve a termékválaszték bővítésére.

Az első Koronás Cukor márkanévvel ellátott csomagolt cukor 1996-ban gördült le a Magyar Cukor Zrt. Kaposvári, Ácsi és Petőházi Cukorgyárainak gyártósorairól. Ekkor még csak három alaptermék, a Kristálycukor, a Kockacukor és a Porcukor kapta meg a márkanevet. A termékválaszték azonban hamarosan újabb Koronás Cukor családtaggal bővült, a Sütőcukorral, majd ezt követte a Finom kristályszemcséjű cukor és a Befőzőcukor. Napjainkban már csaknem 20 féle Koronás Cukor termék közül választhatnak a fogyasztóink.

A sikeres márkanév választás mellett a folyamatosan garantált magas minőségnek köszönhetjük, hogy a Koronás Cukor szinte minden háztartásban megtalálható. Büszkén mondhatjuk, hogy hazánk legkedveltebb cukortermékei a Koronás Cukor márkanév alá tartoznak, és hogy a termékcsalád szinte valamennyi tagját Magyarország egyetlen működő cukorgyárában, a Kaposvári Cukorgyárban állítják elő.