Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Kaposváron, az ország egyetlen cukorgyárában a cukorfeldolgozási kampány szeptemberben kezdődik és általában január végéig tart. A cukorrépa termőföldekről a betakarítás után a cukorrépát beszállítják a cukorgyárakba (lásd az ábrát). Tisztítás és felaprítás után kivonják a cukrot a répaszeletből. Az így nyert lét besűrítik, majd kristályosítják. A képződött cukorkristályt centrifugálással elválasztják a cukorsziruptól. A kész cukrot automatizált rendszerben a háztartási felhasználásra alkalmas kiszerelésekbe csomagolják, és megkezdi utazását a fogyasztókhoz. A cukorgyártás legfontosabb szakaszai az alábbiak: