• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Fehér csokoládés- maracujás tarte

Hozzávalók

  • 240 g mandulaliszt
  • 190 g kókuszreszelék
  • 108 g kókuszolaj    
  • 100 g Sugars of the World - Barna Nád Kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál hideg víz 

    A töltelékhez:

  • 700 ml kókusztej
  • 200 g fehér csokoládé
  • 1 csipet vaníliapor
  • 2-3 teáskanál agaragar

 A díszítéshez:

  • maracuja
  • ehető virágok
  • kókuszdió darabok    
     

Elkészítés

A mandulalisztet, a kókuszreszeléket és a sót egy konyhai robotgép dagasztó karjával durva szemcsés lisztté keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, a kókuszolajat és a hideg vizet. Addig keverjük, amíg tésztává áll össze. 

A tésztát a lehető legegyenletesebben nyomkodjuk a tortaformába, pihenni hagyjuk a hűtőszekrényben. Közben elkészítjük a tölteléket:

Állandó kevergetés mellett, alacsony vagy közepes lángon, felforraljuk a kókusztejet, a csokoládét és a vaníliát. Beleszórjuk az agaragart, és kevergetve 2 percig tovább forraljuk. 
A keveréket a kihűlt tortalapba öntjük, majd a hűtőszekrénybe helyezzük legalább 3 órára, hogy megszilárduljon. 
A tetejét bőségesen megszórjuk a maracujával, az ehető virágokkal, valamint a kókuszreszelékkel, majd tálaljuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".