• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Karácsonyi marcipános sajttorta

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

  • 300 g spekulatius keksz
  • 85 g vaj

A marcipános sajtkrémhez

  • 200 g marcipán
  • 4 tojás
  • 125 g Koronás Kristálycukor
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 750 g sovány túró
  • 150 g tejszín
  • 100 g mascarpone
  • rum ízlés szerint

A torta tetejére:

  • 200 g áfonyalekvár
  • rum

Elkészítés

A spekulatius kekszeket fagyasztózsákba tesszük, és sodrófával apróra törjük. A vajat felolvasztjuk és kekszmorzsával addig keverjük, amíg egynemű  masszát nem kapunk.  Az így kapott torta alapot egy kb. 22-24 cm átmérőjű tepsi aljába nyomkodjuk, és rövid időre félretesszük.

A sütőt előmelegítjük 165°C fokra. A marcipánt finomra reszeljük, és a tojással és a Koronás Kristálycukorral csomómentesre keverjük. Keverjük hozzá a zsírszegény túrót, a tejfölt, a krémsajtot és a fűszereket a legalacsonyabb fokozaton.

A sajtos keveréket egyenletesen rákenjük az előkészített alapra, és az előmelegített sütőben az alsó rácson kb. 60 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk lassan kihűlni nyitott sütőajtó mellett.

Az áfonyalekvárt a rummal egy kis serpenyőbe tesszük, és közepes lángon enyhén melegítjük.

A kihűlt sajttortára kenjük az áfonyás feltétet.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".