• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Képviselőfánk

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipetnyi só
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 evőkanál Koronás Kristálycukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 5 dl tejszín
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 dkg Koronás Kristálycukor

Elkészítés

Öntsünk egy kis lábasba 1 deciliter vizet, tegyük hozzá a vajat és egy csipetnyi sót. Forraljuk fel, majd keverjünk bele lisztet. Addig kevergessük, míg az edény falától a tészta el nem válik. Vegyük le a tűzről, és még melegen, egyenként dolgozzuk el benne az egész tojásokat. Tegyük a masszát egy nyomózsákba és vajjal megkent, liszttel megszórt sütőlapra fél diónyi halmokat nyomjunk. Ha nincs nyomózsákunk, akkor teáskanál segítségével is elkészíthetjük a halmokat. Hagyjunk legalább két centiméter távolságot közöttük, mert sütéskor meg fognak nőni. Tegyük forró, 180-190 fokos sütőbe (hőlégkeveréses), és süssük 15–20 percig. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd a tetejét éles késsel vágjuk le. A krémhez keverjük ki csomómentesre a vaníliás pudingport pár kanál hideg vízzel. Forraljunk fel 8 dl vizet a 8 kanál cukorral és a vaníliás cukorral, majd lassan, állandóan kevergetve, csorgassuk bele a kikevert pudingport, és főzzük jó sűrűre. A tojások fehérjét verjük kemény habbá a 10 dkg cukorral, és keverjük a még forró pudingkrémhez. Kanalazzuk a krémet nyomózsákba, és töltsük meg vele a fánkok belsejét. Tetejére nyomjunk keményre felvert tejszínhabot, helyezzük vissza a levágott fánkok tetejét, és szórjuk meg vaníliás cukorral.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Diós-karamelles pite tészta­­csillagokkal

Szőlős, boros sült palacsinta

Csokoládés cseresznyés sütemény

Narancsos kalács

Aranygaluska

Valentin napi szíves süti

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".