Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Öntsünk egy kis lábasba 1 deciliter vizet, tegyük hozzá a vajat és egy csipetnyi sót. Forraljuk fel, majd keverjünk bele lisztet. Addig kevergessük, míg az edény falától a tészta el nem válik. Vegyük le a tűzről, és még melegen, egyenként dolgozzuk el benne az egész tojásokat. Tegyük a masszát egy nyomózsákba és vajjal megkent, liszttel megszórt sütőlapra fél diónyi halmokat nyomjunk. Ha nincs nyomózsákunk, akkor teáskanál segítségével is elkészíthetjük a halmokat. Hagyjunk legalább két centiméter távolságot közöttük, mert sütéskor meg fognak nőni. Tegyük forró, 180-190 fokos sütőbe (hőlégkeveréses), és süssük 15–20 percig. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, majd a tetejét éles késsel vágjuk le. A krémhez keverjük ki csomómentesre a vaníliás pudingport pár kanál hideg vízzel. Forraljunk fel 8 dl vizet a 8 kanál cukorral és a vaníliás cukorral, majd lassan, állandóan kevergetve, csorgassuk bele a kikevert pudingport, és főzzük jó sűrűre. A tojások fehérjét verjük kemény habbá a 10 dkg cukorral, és keverjük a még forró pudingkrémhez. Kanalazzuk a krémet nyomózsákba, és töltsük meg vele a fánkok belsejét. Tetejére nyomjunk keményre felvert tejszínhabot, helyezzük vissza a levágott fánkok tetejét, és szórjuk meg vaníliás cukorral.
Recept nyomtatás vagy megosztás