• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Málna-áfonya crème brûlée

Hozzávalók

(4-6 adag)

  • 4 tojássárgája
  • 4 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd vagy 1 ek vanília aroma
  • csipet só
  • 2 ek Koronás Aranybarna cukor
  • 6 szem málna
  • 12 szem áfonya

tálaláskor:

  • 1-1 ek Koronás Kristálycukor

Elkészítés

A tojássárgákat az Aranybarna cukorral habosra keverjük robotgéppel vagy habverővel. Közben a tejszínt a vanília kikapart magjaival és a sóval forráspontig melegítjük. Ne forrjon! Ezt követően a tojássárgájához öntjük a meleg tejszínt folyamatos keverés közben. Ez fontos, különben kicsapódik. Kerámia formákba adagoljuk tojáskrémet, a gyümölcsöket beledobáljuk és egy tepsibe ültetjük a formákat. Lobogó vizet öntünk a tepsibe úgy, hogy a formák feléig érjen a víz.150 fokra előmelegített sütőben 30 percig pároljuk, majd kivesszük a krémeket és ha lehűltek, hűtőben tartjuk tálalásig. Tálaláskor egyesével megszórjuk cukorral és flambírozó pisztollyal óvatosan ráolvasztjuk a cukrot. A hideg krémen gyorsan megszilárdul a karamell. 

Fogyasztása: kanállal feltörjük a karamellt és a krémmel fogyasztjuk.

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Rizskoch

Narancsos keksz

Csokicseppekkel

Mini húsvéti koszorúk mogyoró­krémmel

Fűszeres csokis pöfeteg

Citromos puszedli

Aszalt gyümölcsös kuglóf

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".