• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Oreo keksz

Hozzávalók

A tésztához

  • 115 g vaj
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 150 g teljes kiörlésű liszt
  • 35 g kakaópor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • vaníliás cukor

A töltelékhez

  • 60 g vaj
  • 1 evőkanál habtejszín
  • vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 330 g Koronás Porcukor

Elkészítés

A tészta elkészítéséhez először a vajat keverjük ki a kristálycukorral. Aztán adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és gyúrjunk belőle egynemű tésztát a konyhai robotgéppel. Az így kapott tésztát csomagoljuk be fóliába, majd fél órára tegyük be a hűtőbe. Fél óra elteltével nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra, és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a kekszeket. A kekszeket 10–13 perc alatt süssük készre légkeverés nélkül, 175 fokra előmelegített sütőben. Ezután a krém elkészítése követezik. Ehhez a vajat jól habosítsuk fel először, majd adjuk hozzá a habtejszínt, vaníliás cukrot is. Habosítsuk így is tovább. Végül adjuk hozzá a porcukrot, és addig habosítsuk, míg tökéletes krém állaga lesz. Töltsük össze a krémmel a kekszeket, és kész is.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Gomb-keksz

vegán

Aszalt szilvás cantucci

Mogyorós-csokis keksz cukormázzal

Csokis-makadámdiós cookies

Színes-csokis keksz

Kókuszos-csokis keksz

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".