• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Oreo keksz

Hozzávalók

A tésztához

  • 115 g vaj
  • 100 g Koronás Kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 150 g teljes kiörlésű liszt
  • 35 g kakaópor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • vaníliás cukor

A töltelékhez

  • 60 g vaj
  • 1 evőkanál habtejszín
  • vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 330 g Koronás Porcukor

Elkészítés

A tészta elkészítéséhez először a vajat keverjük ki a kristálycukorral. Aztán adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, és gyúrjunk belőle egynemű tésztát a konyhai robotgéppel. Az így kapott tésztát csomagoljuk be fóliába, majd fél órára tegyük be a hűtőbe. Fél óra elteltével nyújtsuk ki a tésztát 3 mm vastagra, és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a kekszeket. A kekszeket 10–13 perc alatt süssük készre légkeverés nélkül, 175 fokra előmelegített sütőben. Ezután a krém elkészítése követezik. Ehhez a vajat jól habosítsuk fel először, majd adjuk hozzá a habtejszínt, vaníliás cukrot is. Habosítsuk így is tovább. Végül adjuk hozzá a porcukrot, és addig habosítsuk, míg tökéletes krém állaga lesz. Töltsük össze a krémmel a kekszeket, és kész is.

 

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Kókuszcsók

Párizsi krémmel töltött diós keksz

Mákos-grapefruitos zselés süti

Szerencsesütik

Kerek rácsos keksz

vegán variációban is

Mandulás szeletek

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".