• Termékek
  • Receptek
  • Inspiráció
    Tippek, ötletek Etikett-tervező Receptfüzetek Videók DIY videók
  • Hírlevél
  • Rólunk
    Cégünkről Koronás Cukor Cukorgyártás A cukorról általánosságban Jótett program Hirdetések Gyárfejlesztés Kutatásfejlesztés
  • B2B
    Élelmiszeripar Horeca – Kávécukor
  • Kapcsolat/Bejelentés

Rebarbara szörp

Hozzávalók

  • 1 kg tisztított rebarbara (lehetőleg piros szárú fajta)
  • 1 kg Koronás Szirupcukor bodzavirághoz és fűszernövényekhez
  • 1 csokor menta (opcionális)
  • 1 liter víz

Elkészítés

A megtisztított, apróra vágott rebarbarát vízzel felforraljuk egy nagy lábosban, és közepes lángon kb 20 percig főzzük, amíg össze nem esik. Hozzákeverünk 1 kg Koronás Szirupcukrot. Igény szerint adhatunk hozzá 1 csokor mentát , majd hagyjuk a rebarbarát és a cukorszirupot szobahőmérsékleten ázni 3-4 órán keresztül.

A levet ezután átszűrjük, felforraljuk és 3 percig főzzük. Még forrón steril üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk és hűvös helyen tároljuk.

Felnyitás után hűtőben tároljuk.

Videó

Recept nyomtatás vagy megosztás

Még több recept

Rebarbara szörp

Szirup citromfűvel, mentával, bazsalikommal és zsályával

Gin Tonic szederszörppel

Gránátalma-narancs szörp

Jeges tea szörp gyógynövényekkel

Epres rebarbaraszörp

Összes recept

Kapcsolat

Örülünk üzenetének

Írjon nekünk

Get social

Még több érdekességért csatlakozzon hozzánk Facebook oldalunkon vagy keresse fel Youtube csatornánkat.

© 2025 AGRANA Sales & Marketing GmbH
  • Nyereményjátékok részvételi feltételei
  • Impresszum
  • Adatvédelem
  • Tanúsítványok
  • Általános Szerződési Feltételek
  • Cookie-beállítások

Magyar Cukor Zrt.

7400 Kaposvár, Pécsi utca 10-14.

E-mail: koronascukor@agrana.com

Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang

Mit dem Wiener Zucker Newsletter

  • Monatlich neue Rezeptideen
  • Infos zu Gewinnspielen
  • Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Zum Newsletter

Warning

We need your agreement to play youtube videos. Please accept the required cookies by clicking "OK".